1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Echtpaar Xi naar de bollen

De echtgenote van de Chinese president Xi Jinping heeft op de Keukenhof een nieuwe tulp ten doop gehouden. De paars-witte bloem heet Tulipa Cathay, naar de benaming voor China uit de tijd van ontdekkingsreiziger Marco Polo.

Peng Liyuan goot een glas champagne over de nieuw gekweekte tulpen, terwijl koning Willem-Alexander, koningin Máxima en haar echtgenoot toekeken.

Landbouw

Eerder vandaag woonde president Xi een presentatie bij van Nederlandse landbouwinnovaties in Kasteel Keukenhof. Hij had daar zelf om gevraagd.

China moet zijn landbouw innoveren om genoeg voedsel te verbouwen voor alle 1,3 miljard inwoners. Vanwege de trek van het platteland naar de stad, moeten steeds minder boeren zorgen voor voldoende voedsel.

Melkrobot

Zo maakte Xi kennis met speciale LED-verlichting om goedkoper tomaten te kweken, en met een ultramoderne mestverwerker en een melkrobot. Ook werden technieken uitgewisseld om de voedselveiligheid te verbeteren.

Het bezoek eindigde met een privé-lunch met het koninklijk paar. De afsluiting van het staatsbezoek betekent niet dat president Xi Nederland weer verlaat; hij blijft nog een paar dagen vanwege de NSS-top in Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl