PVV-leider Wilders kampt niet alleen in Nederland met problemen, ook de naderende Europese verkiezingen kunnen uitgroeien tot een hoofdpijndossier. Een van de mensen die zijn opgestapt is Laurence Stassen. Zij was niet alleen het boegbeeld van de PVV in Limburg, maar ook de leider van de PVV in het Europees parlement.

Stassen zat samen met Wilders en het opgestapte PVV-Kamerlid Van Klaveren in de commissie die bezig was met de selectie van PVV-kandidaten voor de Europese verkiezingen op 22 mei. Stassen was zelf de beoogd lijsttrekker.

Nog tijd

De PVV heeft nog tot 8 april de tijd om met een kandidatenlijst te komen. De huidige nummer 2 van de PVV in Europa is Lucas Hartong. Hij besluit vandaag of hij lijsttrekker voor de Europese verkiezingen wil worden en of hij in de PVV blijft.

Van de PVV'ers die nu in het Europees parlement zitten, heeft alleen Auke Zijlstra laten weten dat hij de PVV trouw wil blijven. Een andere PVV'er stelt zich niet herkiesbaar, maar dat besluit staat los van de gebeurtenissen van woensdag.

STER reclame