NOS NieuwsAangepast

Lokale VVD volgt Rutte over PVV

De VVD-lijsttrekkers in Den Haag en Almere willen dat de PVV in hun stad afstand neemt van het optreden van Geert Wilders op de verkiezingsavond. Anders willen zij niet met deze partij samenwerken.

Zij zeiden dat in navolging van premier Rutte, die vannacht zei dat zijn partij niet met de PVV in zee wil als Wilders aan zijn uitspraken van woensdag vasthoudt. Het was de eerste keer dat Rutte zo nadrukkelijk afstand nam van Wilders.

Geen woorden terugnemen

Wilders liet zijn aanhang woensdag in een Haags café scanderen dat zij minder Marokkanen willen. De Haagse VVD-lijsttrekker Revis vindt dat de Haagse afdeling van de PVV met Wilders moet breken, als die zijn opmerkingen niet terugneemt.

De Haagse PVV-voorman De Jong is dat niet van plan. "We willen graag in het college om mee te besturen in de stad, maar wat we niet doen is woorden terugnemen."

Criminele Marokkanen

Volgens De Jong is voldoende uitgelegd dat de PVV niet alle Marokkanen het land uit wil hebben. "We hebben uitgelegd dat het ons gaat om criminele Marokkanen. Ik sta achter de uitspraken die partijleider Geert Wilders daarover heeft gedaan."

De VVD in Almere wil nog wel praten met de PVV. "Maar als ze geen afstand nemen van de opmerkingen van Wilders, is het gesprek gauw afgelopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl