NOS NieuwsAangepast

Oproep tot aangifte tegen Wilders

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders gaat aangifte doen tegen PVV-leider Geert Wilders. De organisatie roept iedereen die zich gekwetst voelt door Wilders op om ook aangifte te doen.

Wilders deed gisteren op de verkiezingsbijeenkomst van zijn partij in Den Haag opnieuw een omstreden uitspraak over Marokkanen. Op de bijeenkomst vroeg hij aan de zaal of ze meer of minder Marokkanen willen, waarna de zaal scandeerde "minder, minder, minder...". Wilders zei daarop dat hij dat gaat regelen.

Hitler

De actie leidde direct tot talloze reacties op onder meer de sociale media. Op Twitter werd Wilders veelvuldig vergeleken met Adolf Hitler. Een vergelijking waarvan Wilders eerder zei dat hij die niet meer zou pikken en aangifte zal doen.

Aissa Zazen, secretaris van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders, noemde in het NOS Radio 1 Journaal de uitspraak van Wilders onacceptabel. "Hij roept duidelijk op tot racisme. Hij is bezig met haatzaaien", aldus Zazen die ook op de kieslijst voor de PvdA in Amsterdam stond.

"Wilders zegt tegen een hele groep dat die ongewenst is. De weg naar openlijk racisme is nu vrij", benadrukt de secretaris. Volgens hem is Hitler zo ook begonnen. Wat Zazen betreft is er geen discussie meer mogelijk met Wilders en moet de rechter zich er maar over buigen.

Criminelen

Volgens politiek verslaggever Joost Vullings voegt Wilders zodra hij van het podium af is iets toe aan zijn uitspraak. "Hij zegt op het podium: willen jullie minder Marokkanen? Dan denk je dat hij gewoon minder Marokkanen bedoelt. Maar vervolgens zegt hij tegen verslaggevers dat hij daar criminele Marokkanen mee bedoelt en die wil weren en niet alle Marokkanen."

De afgelopen dagen was er al veel rumoer over uitspraken van Wilders over Marokkanen. Gisteren deed een particulier aangifte in Den Haag voor een uitspraak van vorige week van Wilders over Marokkanen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl