Hells Angels weg uit Sittard

time icon Aangepast

Een grote groep Hells Angels die naar Sittard was gekomen, heeft rechtsomkeert gemaakt. Drie groepen van 20 tot 30 motorrijders rijden onder politiebegeleiding naar huis. Er zijn nog enkele Hells Angels in de stad, maar zij maken ook aanstalten om te vertrekken. Dat meldt de politie.

De leden van de motorclub hadden zich in Sittard gemengd onder de vele bezoekers van de traditionele Sint Joepmarkt. Volgens de politie kwamen ze niet alleen uit verschillende delen van Nederland, maar ook uit Belgiƫ en Duitsland.

Confrontatie

De politie zette de ME in en cirkelde met een helikopter boven de stad. Mogelijk waren de Hells Angels uit op een confrontatie met leden van een rivaliserende club, de Bandidos.

De Hells Angels stonden in het centrum van de stad, op de Steenweg. De politie sloot die straat enige tijd af. Er is niemand aangehouden. Het door de burgemeester uitgevaardigde noodbevel blijft nog van kracht.

"Statement"

Burgemeester Cox van Sittard-Geleen zegt dat er gelukkig geen ernstige incidenten zijn geweest. "Waarschijnlijk wilden de Hells Angels een statement afgeven aan de Bandidos en duidelijk maken dat zij ook nog in Zuid-Limburg actief zijn."

De burgemeester kreeg gisteravond informatie dat er mogelijk iets zou gaan gebeuren vandaag. Hij riep toen zo veel mogelijk politie en ME op, om een confrontatie te voorkomen.

Provocatie

De internationale Bandidos openden zaterdag een afdeling in Sittard, de eerste in Nederland. De dag erna raakte het huis van een Bandidos-lid in het Limburgse Nieuwstadt beschadigd door een explosief. Wie achter die aanslag zit, is niet bekend.

De Bandidos willen voor de zomer nog vier afdelingen openen, allemaal aan de Duitse grens. De Hells Angels zien dit als een regelrechte provocatie.

Druk

In Sittard is het druk. Het centrum staat vol met kraampjes vanwege de jaarlijkse Sint Joepmarkt. Volgens de politie is de markt niet verstoord geweest door de aanwezigheid van de Hells Angels.

De Bandidos hebben zich vandaag niet in Sittard laten zien.

STER Reclame