NOS VoetbalAangepast

Robben verlengt contract bij Bayern

Arjen Robben heeft zijn contract bij Bayern München met twee jaar verlengd. De Nederlander zette woensdag een handtekening onder een contract dat hem tot medio 2017 in Zuid-Duitsland houdt. Zijn vorige verbintenis liep tot de zomer van 2015.

"Ik ben erg blij dat het contract nu wordt ondertekend en dat ik met Bayern op titeljacht kan blijven gaan", zegt Robben op de website van Bayern. "Ik zit nu vijf jaar in München en er komen er nog drie bij. Ik kijk uit naar de komende jaren en de vele titels met Bayern."

Rummenigge: geweldige voetballer

"We zijn erg blij dat Arjen heeft verlengd", zegt Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München. "Hij is een geweldige voetballer en hoe belangrijk hij is voor Bayern, heeft hij niet alleen bewezen in de Champions League-finale op Wembley. Arjen is een belangrijke pijler van ons team."

Robben begon zijn profcarrière bij FC Groningen. Hij maakte na twee seizoen in het Hoge Noorden de overstap naar PSV, waarmee hij in 2003 kampioen van Nederland werd. Na twee jaar in Eindhoven verdiende hij een transfer naar Chelsea. Met de Londense club werd hij onder meer twee keer landskampioen.

Na drie jaar Chelsea speelde hij nog twee seizoenen bij Real Madrid. Ook daar vierde hij het kampioenschap. In 2009 tekende Robben in München. Zijn grootste succes kende hij afgelopen seizoen, toen hij met Bayern de Champions League won. Robben maakte het winnende doelpunt in de finale tegen Borussia Dortmund (2-1).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl