Het waren drukke dagen voor telefonisten van een paar gemeenten in Friesland. De gemeentehuizen van Leeuwarden, Heerenveen en De Friese Meren werden de afgelopen dagen platgebeld door bezorgde mensen die hun stempas niet hadden ontvangen.

In Leeuwarden belden zo'n 800 bezorgde 'kiespasloze kiezers' op, tegenover ongeveer 300 in De Friese Meren. In Heerenveen was het iets rustiger, daar belden 85 bezorgde burgers met de gemeente, meldt de Leeuwarder Courant.

De receptionisten konden de Friese burgers snel geruststellen. In hun gemeenten zijn morgen helemaal geen verkiezingen, vanwege gemeentelijke herindelingen. De Friezen waren kennelijk vergeten dat ze een half jaar geleden nog in het stembureau stonden om een vakje rood te maken.

Molenwaard

Ook in de Zuid-Hollandse gemeente Molenwaard worden dit jaar geen verkiezingen gehouden. En ook daar hebben de telefonisten het de afgelopen dagen erg druk gehad met mensen die op zoek waren naar hun stempas.

"We hebben de lijntjes niet geteld, maar van de telefonisten hoorde ik dat ze het erg druk hadden de afgelopen dagen", aldus een woordvoerder in Molenwaard.

STER reclame