Het Amber Alert dat gisteravond werd afgegeven voor een 9-jarige jongen uit Amsterdam, heeft nog niets opgeleverd. Een politiewoordvoerder zegt dat er wel veel tips zijn binnengekomen, maar dat Pedro nog steeds spoorloos is.

Pedro vertrok gisterochtend om 07.30 uur naar school, maar kwam daar nooit aan. Daar kwam men pas achter toen de jongen om 16.30 uur nog niet thuis was gekomen. Daarop werd alarm geslagen.

Tegen RTV Noord-Holland zegt directeur Eelco Kosterman van de Burgemeester Amersfoordtschool dat de school mogelijk te laat aan de bel heeft getrokken. "Dat zou kunnen. Op dit moment zijn we het aan het nagaan." Hij wil verder niet op de zaak ingaan, omdat hij nog niet alle informatie heeft.

Gisteravond om 21.30 uur deed de politie een oproep via Burgernet om naar de jongen uit te kijken; het Amber Alert ging er gisteravond even voor middernacht uit. Er komen volgens de politie vanochtend nog altijd nieuwe tips binnen op het telefoonnummer 0800-6070.

Speurhonden

Pedro droeg bij zijn verdwijning een blauw jack, een spijkerbroek, blauwe schoenen en een blauwe rugzak. Ook zijn fiets is blauw.

De politie is vannacht de route die Pedro moet hebben afgelegd naar school nagegaan met speurhonden. Ook is een helikopter ingezet in de zoektocht naar de jongen.

Minder mensen ge-sms't

Het Amber Alert-waarschuwingssysteem voor vermiste kinderen bestaat nu ruim vier jaar. Het is achttien keer afgegeven. In driekwart van de gevallen worden kinderen na een Amber Alert teruggevonden.

Zo'n twee miljoen mensen hebben zich aangemeld om een bericht te ontvangen, maar in dit geval zijn veel minder mensen gewaarschuwd, vanwege het late tijdstip. Alleen de mensen die dat expliciet hebben aangegeven, krijgen na 22.00 uur een Amber Alert.

STER reclame