De Boer: geen reden te vertrekken

tijd van publicatie Aangepast

De brille ontbreekt op dit moment dan wel bij Ajax, maar voor coach Frank de Boer is dat geen reden zijn club volgend jaar te verlaten. Zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal liet hij weten naar alle waarschijnlijkheid ook volgend jaar in Amsterdam te zullen werken. "Ik heb helemaal geen reden om weg te gaan. Ik ben heel tevreden bij Ajax", zei De Boer.

"Een vijfde titel"

Pierre van Hooijdonk trachtte De Boer uit de tent te lokken met de opmerking dat hij over enkele weken voor de vierde keer op rij kampioen wordt met Ajax, waarmee de vraag zich aandient wat voor uitdaging er eigenlijk nog voor De Boer ligt in de Arena? "Een vijfde titel", antwoordde De Boer daarop gevat.

De Ajax-coach zei dat er op dit moment niets speelt en dat er dus geen aanbod is om over na te denken. Wel gaf De Boer toe dat het normaal is dat als grote clubs zich melden hij daarover zal nadenken. "Volgens mij is dat normaal", zei De Boer, die vervolgens nog maar eens herhaalde dat nadenken niet betekent dat hij weg wil.

Ideale scenario

De Boers ideale scenario zou zijn om het huidige team bij elkaar te houden, zodat hij volgend jaar niet alleen opnieuw kampioen kan worden, maar ook Europees stappen kan maken. "Dat hadden we bijvoorbeeld dit jaar ook kunnen doen als Eriksen was gebleven. Maar je weet dat het soms in de voetballerij niet zo gaat."

"Hopelijk kunnen we na dit seizoen het team wel bij elkaar houden. En dan, met een paar goede aankopen en wat aanvulling uit de eigen opleiding, hoop je vervolgens het team een volgende stap te laten zetten."

In de uitzending, waar naast Frank de Boer en Pierre van Hooijdonk ook Jan Mulder en Co Adriaanse te gast waren, werd uitgebreid gesproken over het spel van de huidige lijstaanvoerder. Vooral aan het begin leverde dat het nodige vuurwerk op.

Het was duidelijk dat de Ajax-trainer nog niet helemaal over het puntenverlies in Breda (0-0) heen was. "Normaal hoort het verschil tussen Ajax en NAC groter te zijn. We missen op dit moment een beetje de flow, dat is teleurstellend", zei De Boer.

Zichtbaar geïrriteerd

Na een scherpe tactische analyse van Adriaanse waarin het te lage tempo en het gebrek aan druk de kernbegrippen waren, reageerde De Boer zichtbaar geïrriteerd op de opmerkingen van de voormalig Ajax-coach. Met brede armgebaren en wijd opengesperde ogen beet De Boer van zich af. "Ik ben het ermee eens dat ons tempo te laag was, maar tactisch hadden we het goed uitgedacht", vond hij.

De Boer sprong nadrukkelijk in de bres voor een van zijn meest bekritiseerde spelers. Mike van der Hoorn, die afgelopen zomer overkwam van FC Utrecht, maar bij Ajax nog geen overtuigende indruk wist te maken, is volgens de trainer "geen miskoop".

"Vergeet niet, hij is nog maar 21. En bovendien heb ik hem helemaal niet voor de basis gehaald", zei De Boer. "Maar goed, de realiteit is wel dat zolang Joël Veltman goed speelt, het voor Van der Hoorn lastig zal zijn."

STER Reclame