PEC Zwolle zegeviert in IJsselderby

PEC Zwolle blijft volop in de race om een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg van Ron Jans was op eigen veld met 2-0 te sterk voor streekgenoot Go Ahead Eagles.

Voor rust hielden de teams elkaar in bedwang. Het spel was matig, maar de spanning vergoedde veel. Go Ahead meldde zich via Jarchinio Antonia een aantal keer voor het doel, maar de aanvaller stuitte telkens op doelman Diederik Boer.

Aan de andere kant kwam Jesper Drost een voetlengte tekort om de openingstreffer binnen te glijden. De Zwolle-middenvelder brak vlak voor de pauze alsnog de ban. Drost rondde na een prachtige pass van Mateusz Klich beheerst af.

Go Ahead mist strafschop

In de tweede helft verzuimde Go Ahead om langszij te komen. Jop van der Linden mocht vanaf elf meter aanleggen, maar zijn inzet werd door Boer gekeerd. Even daarvoor beging Maikel van der Werff in de zestien een overtreding op Antonia.

Voor Zwolle was Denis Mahmudov dicht bij de 2-0, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant was Go Ahead uit een hoekschop nog gevaarlijk via Bart Vriends. Op de lijn voorkwam Ryan Thomas de gelijkmaker.

In de slotfase drong Go Ahead aan, maar het was de thuisclub die in blessuretijd op de counter toesloeg via Guyon Fernandez, waarmee de verdiende Zwolse zege binnen was.