Wilders: Buma is een leugenaar

time icon Aangepast

PVV-leider Wilders vindt het hypocriet dat CDA-fractieleider Buma in De Telegraaf uithaalt naar premier Rutte. "Buma is zelf een van de grootste leugenaars en bedriegers van dit land."

Buma zei in een interview dat de verwachte lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande woensdag voor een groot deel te wijten is aan Rutte. Die zou veel beloftes uit de vorige campagne niet hebben waargemaakt en zo het aanzien van de politiek hebben geschaad.

Grotesk

Wilders, die campagne voert in Almere, kan de kritiek op Rutte "wel delen", maar noemt het grotesk dat die uit de mond van Buma komt. Volgens hem is het CDA mede-verantwoordelijk voor miljarden aan btw- en accijnsverhoging. "En nu roept Sybrand Buma dat het een schande is. Als iemand de kiezer heeft voorgelogen, is hij het wel."

Premier Rutte zelf wil niet reageren op Buma's woorden. "Wij zijn de grootste partij en dan kun je aanvallen verwachten", zei de VVD'er op campagne in Breda. "Als ik overal op in zou gaan, zou ik daar de hele dag mee bezig zijn."

D66-leider Pechtold, op de markt in Leiden, wilde ook niet op het interview ingaan. "Ik merk dat sommige collega's zich op elkaar richten, maar D66 vertelt liever het eigen verhaal: ga woensdag naar de stembus."

Marokkanen

Overigens herhaalde Wilders in Almere nog eens het verkiezingsthema waar deze week veel discussie over was. "Ik kan het toch niet anders formuleren: minder immigratie, minder islamisering en minder Marokkanen."

STER Reclame