NOS NieuwsAangepast

Conservatorium bedankt Beatrix

Het Koninklijk Conservatorium van Den Haag heeft vanavond een concert aangeboden aan prinses Beatrix. Met dans, muziek en beeldende kunst wilden vooral jonge talenten de voormalige koningin bedanken dat zij zich tijdens het koningschap inzette voor de kunst- en muziekwereld.

Verschillende talenten maakten de voorstelling 'Royaal Talent voor prinses Beatrix' tot een geheel. Het Jong Koninklijk Conservatorium verzorgde de muziek en dansers kwamen van de Dansvakopleiding.

Ook was de hulp van leerlingen beeldende kunst ingeschakeld. Zij zorgden voor de visuele vormgeving tijdens de show, maar ook in de foyer. Daar kon prinses Beatrix een kunstexpositie bekijken.

Jong

Maar liefst 170 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar deden aan de voorstelling mee. Vooral jonge talenten dus. De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium is een voorbereidende vakopleiding in muziek, beeldende kunst en vormgeving.

De scholieren kunnen de vooropleiding van de muziekschool combineren met regulier onderwijs. De meeste leerlingen stromen na de middelbare school door naar het hoger kunstonderwijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl