NOS NieuwsAangepast

Dominee: dood Borst geen toeval

Het is geen toeval dat oud-minister Els Borst om het leven is gekomen, zegt dominee Van Andel van de Hersteld Hervormde Kerk in Montfoort (Utrecht). Dat meldt RTV Utrecht, dat met de dominee sprak.

Volgens Van Andel heeft de oud-minister God gekwetst met de "goddeloze wetten" die ze aannam. "Toen de euthanasiewet er door was, zei ze: 'Het is volbracht.' Maar God laat niet met Zich spotten", schrijft de dominee in een blad van de kerk. "God heeft gesproken en ze moest haar Rechter ontmoeten." Hij noemt de oud-minister een "engel des doods".

"Els Borst heeft zo veel wetten ingevoerd die rechtstreeks tegen de Bijbel ingaan", zegt Van Andel in het gesprek met RTV Utrecht. "Een mens kan niet ongestraft doen en laten wat ze wil. Daar kan een mens niet mee door blijven gaan."

Euthanasie

Els Borst was minister van Volksgezondheid in de kabinetten-Kok I en Kok II. Onder haar ministerschap werd euthanasie wettelijk mogelijk, net als medisch-wetenschappelijk onderzoek met embryo's.

Borst werd op 10 februari dood gevonden in haar garage in Bilthoven. Ze was toen al twee dagen dood. De politie gaat uit van een misdrijf en doet nog steeds onderzoek. Over de dader en de toedracht van het misdrijf is nog steeds niets duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl