Kooistra deze zomer niet in Oranje

time icon Aangepast

Volleyballer Wytze Kooistra stelt zich komende zomer niet beschikbaar voor Oranje. De 253-voudig international heeft behoefte aan rust.

"De afgelopen vijftien jaar heb ik met veel plezier gespeeld voor (Jong) Oranje. Voor aankomende zomer heb ik echter besloten me niet beschikbaar te stellen", aldus de 31-jarige middenaanvaller in een persbericht van de volleybalbond.

"De constante fysieke belasting van de afgelopen jaren begin ik te voelen, zelden heb ik een periode langer dan een maand niet gevolleybald. Ik wil deze zomer gebruiken om rust te nemen en me fysiek voor te bereiden op een nieuw clubseizoen."

Benne gaat ervaring Kooistra missen

Bondscoach Edwin Benne betreurt de beslissing van Kooistra: "Wytze is een zeer betrouwbare speler met een schat aan ervaring en hij is altijd beschikbaar geweest voor Oranje. Ik vind het jammer dat we hem moeten gaan missen deze zomer."

Nederland gaat in mei over twee toernooien proberen om kwalificatie voor het EK af te dwingen. Vrijwel meteen daarna wacht de start van de World League, die pas in juli zal eindigen.

STER Reclame