Jarenlang zette Bibian Mentel zich in om snowboardcross op het programma van de Paralympische Spelen te krijgen. Vandaag was het zover en won Mentel zelf na drie runs overtuigend goud.

Ze is overweldigd door het succes en beschouwt haar medaille als een kroon op haar werk. "Para snowboard op de agenda krijgen was al mooi, maar dan ook nog winnen is helemaal geweldig," aldus de gelukkige snowboardster.

Voorzichtig

De course was lastig, volgens Mentel, vanwege de bobbelige sneeuw. "In de eerste run ben ik nog wat voorzichtig geweest. Vooral in de tweede en derde run heb ik kunnen laten zien wat deze sport zo mooi maakt. Ik ben blij dat ik aan kinderen met een beperking kan laten zien dat ze ook een sport als snowboarden kunnen doen."

Door haar goede prestaties van het afgelopen seizoen werd algemeen verwacht dat Mentel goud zou winnen. "Maar je moet het dan nog wel even doen", aldus de paralympisch kampioene. "Ik was wel gespannen, maar het is gelukt!"

'Supertrots'

Chef de mission André Cats is 'supertrots' op de gouden medaille van Mentel. "Ik weet dat de druk bij Bibian enorm groot was. Daar moet je tegen bestand zijn, maar dat is Bibian. Daar kun je alleen maar heel trots op zijn."

STER reclame