NOS NieuwsAangepast

Instellingen A'dam ronselen kiezers

Korting op een filmkaartje, zonder te betalen in een rondvaartboot of een gratis biertje. Ondernemers in Amsterdam halen alles uit de kast om kiezers volgende week te laten stemmen. Ronselen van stemmen mag niet, ronselen van kiezers wel.

Burgemeester Van der Laan deed in februari een oproep aan bedrijven, musea en andere instellingen om iets speciaals te organiseren voor bezoekers die hun stempas bij zich hebben. Ondertussen doen zeker 80 bedrijven mee aan de actie op 17, 18 en 19 maart.

Actie

De bedrijven mogen zelf bepalen hoe ze de actie invullen. Zo krijgen bezoekers van de openbare bibliotheek een speciaal verkiezingsexemplaar van het boek De grote Barribal van Marten Toonder. Bij het Stadsarchief mogen bezoekers op vertoon van hun stempas gratis naar de tentoonstelling Heineken's Amsterdam en mensen die de film Mr. Smith Goes To Washington bekijken in bioscoop Kriterion krijgen iets lekkers en een filmposter.

Mensen hoeven niet daadwerkelijk te gaan stemmen om te profiteren van de acties. Maar de gemeente denkt dat mensen hun stempas sneller zullen gebruiken, als ze die ook bij zich hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl