NOS NieuwsAangepast

Mobiel internet stijgt explosief

Het gebruik van mobiel internet blijft hard stijgen. In een jaar tijd is het datagebruik met 53 procent gestegen naar 27,6 petabyte per jaar, oftewel bijna 29 miljoen gigabyte.

Dat meldt toezichthouder ACM op basis van de gegevens van telecomproviders. Steeds meer consumenten hebben een abonnement voor mobiel internet. Dat zijn er inmiddels 11 miljoen tegenover 9,8 miljoen een jaar eerder.

ACM verwacht dat consumenten nog meer gaan internetten op hun smartphone en tablet-computer nu telecomproviders het snellere 4G-netwerk uitrollen.

Terugloop

Het aantal sms'jes daalde met eenderde, door populariteit van berichtendiensten zoals Whatsapp. Jaarlijks worden er nog 6,3 miljard sms-berichten verstuurd.

Ook het aantal internetabonnementen via de telefoonlijn is op z'n retour. In een jaar tijd hebben 143.000 consumenten hun dsl-abonnement opgezegd. Internet via de kabel en via glasvezel wordt daarentegen steeds populairder.

Concurrentie

De ACM verwacht dat de strijd om de televisiekijker de komende tijd heviger wordt. KPN manifesteert zich steeds nadrukkelijker op de tv-markt. Via internet zullen er meer diensten worden aangeboden, waardoor er voor klanten meer te kiezen valt, verwacht de toezichthouder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl