Het komt maar zelden voor, nul fouten in de Cito-toets. De 11-jarige Joey Groffen uit groep acht van basisschool De Schelp uit Eindhoven presteerde het. Gisteren kwam de uitslag en Joey was thuisgebleven, want door de spanning voelde hij zich niet lekker. Zijn moeder nam de telefoon op.

Joey tegen Omroep Brabant: "Ze was even aan het praten en toen maakte ze gebaren van nul fout. Ik vond het leuk om te horen, maar ik schrok wel. Eerst zit je thuis en dan krijg je telefoon van school dat je nul fouten hebt. Toen ging ik het huis rondrennen. In mijn oefentoets had ik al de hoogste score van 550, maar toen had ik een paar foutjes. Maar om dan tijdens de echte toets geen fout te maken, dat had ik nooit gedacht." Nuchter bleef hij wel. "Ik ben gewoon blij en ik doe gewoon mijn best."

"Van wie hij het heeft...?"

Moeder Wendy was ook dolgelukkig. "Van wie hij het heeft? Van mij heeft hij misschien de talenknobbel. Die had ik vroeger ook nog wel een beetje. Van papa waarschijnlijk het rekenen, want daar kan ik dus helemaal niets van. Maar hij heeft ook heel veel van zichzelf. Het is altijd al een slimmerik geweest. Maar dit had ik niet durven dromen."

En dus was het feest rond Joey. Klasgenoten kwamen langs om hem te feliciteren, en ook twee trotse leraressen: "Joey is sowieso een superleuke jongen. Hij is supergemotiveerd en heeft er hard voor gewerkt. Het is verdiend. Hij is superbetrokken, vindt alles leuk, wil ook altijd iedereen helpen. Het is niet alleen een goede score, alles bij elkaar klopt het ook gewoon. Alle meiden kunnen alvast gaan aanvallen hier in deze straat."

Joey wil nu naar het vwo, en na zijn blijdschap over de nul fouten bij de Cito-toets, ging er op Twitter toch nog iets mis... "Net de Cito-uitslag gekregen, 0 fout!!! En ook nog eens de enigste van Nederland! Ben zooo blij. Voel me ineens een stuk beter."

STER reclame