NOS NieuwsAangepast

Els Borst al op 8 februari gedood

Oud-minister Els Borst is al op 8 februari gedood, twee dagen voordat haar lichaam werd gevonden in de garage van haar woning in Bilthoven. Dat heeft de politie bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht.

De politie zegt nu zeker te weten dat Borst door een misdrijf om het leven is gekomen. Tot nu toe hield de politie het erop dat dat zeer waarschijnlijk was. Door onderzoek op het lichaam van Els Borst is daar nu geen twijfel meer over.

Twee personen gezocht

De politie denkt dat Borst die dag tussen 19.15 en 19.30 uur thuiskwam, nadat ze het D66-congres in Amsterdam had bezocht. Rond 19.30 uur werd in de straat waar zij woonde een vrouw met een rode jas en een rode hoofddoek gezien. De politie is op zoek naar haar. "Ze kan een heel belangrijke getuige zijn", zei een woordvoerder in Opsporing Verzocht.

Anderhalve week eerder, op 29 januari, is in alle vroegte, om 07.00 uur, bij Els Borst aangebeld door een "oudere, verwarde man" in donkere kleding. Borst vond dat vreemd en heeft hierover met familie en vrienden gesproken. Borst heeft open gedaan en met de man gesproken. De politie wil weten wie deze man was.

De politie heeft geen idee of de man iets met de dood van Borst te maken heeft, en houdt er rekening mee dat hij vaker aan de deur is geweest, en mogelijk ook bij anderen heeft aangebeld.

Tips

De nieuwe informatie over de dood van oud-minister Els Borst, heeft in korte tijd al 20 tips opgeleverd, meldt de politie een uur na de uitzending.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl