Geen WK Strootman door blessure

time icon Aangepast

Kevin Strootman moet het WK missen. De 24-jarige middenvelder van AS Roma heeft zondag bij Napoli de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd. Ook is de meniscus mogelijk beschadigd. Dat wees een MRI-scan en een onderzoek van de Italiaanse professor Giuliano Cerulli uit. Strootman wordt de komende dagen geopereerd en normaal gesproken is hij minimaal een halfjaar uitgeschakeld.

Evenals Robin van Persie en Arjen Robben geldt Strootman voor bondscoach Louis van Gaal als een vaste waarde in Oranje. Van Gaal gaf al aan dat deze drie spelers zeker zijn van een basisplaats.

Krimpend van de pijn

Strootman kwam bij Napoli (1-0) vroeg verkeerd terecht en ging krimpend van de pijn naar de kant. Daarna keerde de derde aanvoerder van Oranje terug in het veld. Hij ging hinkend verder, raakte nog enige ballen, maar zakte daarna weer naar de grond. Opnieuw schreeuwde hij het uit van de pijn. Daarop werd hij op een wagentje afgevoerd en vervangen.

Afgelopen woensdag viel Strootman in het oefenduel van Oranje met Frankrijk (2-0) uit met klachten aan de rechterknie. Bij onderzoek in Rome kwam geen ernstige schade aan het licht. Hij speelde de wedstrijd tegen Napoli met tape om dat gewricht.

STER Reclame