NOS NieuwsAangepast

Joan Ferrier (60) overleden

Joan Ferrier, de voorzitter van de Amsterdamse Stichting Herdenking Slavernijverleden 2013, is op 60-jarige leeftijd overleden. Joan was een dochter van de eerste Surinaamse president Johan Ferrier en de oudere zus van oud-CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier.

Ze werd in 1998 directeur van het nieuwe Instituut voor Gender en Etniciteit, dat later dat jaar de naam E-Quality kreeg. Ferrier bleef er tot 2012 directeur. Ze werd in 2011 voor haar werk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ferrier was verder voorzitter van stichting Johan Ferrier Fonds, dat ze ter ere van haar overleden vader had opgericht. Met het fonds wilde Joan Ferrier steun geven aan de opbouw van de maatschappij en cultuur in Suriname.

Vorig jaar kreeg ze van het stadsbestuur in Amsterdam de Frans Banninck Cocq erepenning voor haar verdiensten voor de hoofdstad. Ferrier speelde onder meer een belangrijke adviseursrol bij het tot stand komen van het monument in het Oosterpark in Amsterdam. Ze kreeg de erepenning ook voor haar inzet als voorzitter van de Stichting Herdenking Slavernijverleden 2013.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl