NOS NieuwsAangepast

Geluidsopnames Sarkozy uitgelekt

In Frankrijk zijn geheime geluidsopnames van Nicolas Sarkozy uitgelekt, uit de periode dat hij nog president was. Het zou gaan om honderden uren geluidsmateriaal, waarin onder meer wordt gepraat over politieke vrienden en zijn echtgenoot Carla Bruni.

De opnames zijn met een dictafoon gemaakt door Patrick Buisson, een van Sarkozy's belangrijkste politieke adviseurs. Buisson wilde de gesprekken voor zichzelf uitwerken en daarna wissen, maar dat is niet gebeurd.

Verraden

De bandopnames zijn volgens Buisson kwijtgeraakt en op een of andere manier in handen van een persoon gekomen die ze heeft doorgespeeld naar verschillende Franse media. Buisson ontkent dat hij er iets mee te maken heeft en betreurt het ten zeerste dat de opnames zijn uitgelekt.

Volgens Franse media zijn de fragmenten die nu naar buiten zijn gekomen nog niet heel schokkend, maar is het wachten op het moment dat er toch iets brisants naar boven komt.

Ingewijden zeggen dat Sarkozy zich verraden voelt. Het is een publiek geheim dat hij in 2017 opnieuw president wil worden. Hij kan het niet gebruiken dat er door de uitgelekte geluidsopnames politieke schandalen ontstaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl