NOS NieuwsAangepast

De Winter wil opheldering van politie

ICT-journalist Brenno de Winter neemt geen genoegen met een excuusmail van de politie. Die bleek, samen met een aantal ministeries, voor De Winter te hebben gewaarschuwd en zijn privégegevens intern te hebben verspreid.

Medewerkers van politie en verschillende ministeries werden vorige maand gewaarschuwd dat De Winter van plan was om via malware en phishing in te breken in computersystemen van de overheid. Ook zou hij fysiek willen inbreken in politiebureaus.

De politie heeft voor die beschuldigingen excuses aangeboden, maar De Winter vindt het "hufterig" om het daar bij te laten. "Ik vind niet dat je een lastercampagne kan starten, sorry mag zeggen en dan kan doorlopen. Ik weet niet wat er nog meer over mij wordt verspreid en wat er wordt beweerd." Ook zegt De Winter dat de politie de waarschuwing pas introk nadat hij met een kort geding had gedreigd.

Extra uitleg

De politie krijgt van De Winter een week de tijd om met extra uitleg over de zaak te komen. "Ik wil weten of ik veilig aangifte kan doen en of de politie überhaupt nog komt als bij mij wordt ingebroken. Ik weet het niet", aldus de journalist.

Als op die vragen geen duidelijk antwoord komt, schakelt hij de ombudsman in of spant hij een rechtszaak aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl