1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS VoetbalAangepast

Rutten nieuwe coach Feyenoord

Fred Rutten volgt Ronald Koeman na dit seizoen op als trainer van Feyenoord. De 51-jarige oefenmeester zal op 1 juli in dienst treden bij de Rotterdammers en een contract tekenen voor één jaar.

Koeman maakte een maand geleden bekend dat hij na dit seizoen zal vertrekken bij Feyenoord. Sindsdien circuleerde in Rotterdam Ruttens naam, zeker na de afzeggingen van Louis van Gaal en Co Adriaanse.

Snel en soepel

Technisch directeur Martin van Geel: "Ook na Koeman wilden we het liefst weer een ervaren Nederlandse toptrainer voor de ploeg. Met alle eisen die wij aan een oefenmeester stellen, is het namenlijstje dat je kunt samenstellen bepaald overzichtelijk. Het is dan mooi wanneer je snel en soepel tot een akkoord kunt komen met iemand die zeer hoog op het lijstje genoteerd stond."

Rutten kan niet wachten

Rutten staat te popelen om het stokje van Koeman over te nemen. "Als coach van de tegenpartij ben ik natuurlijk al vaak in De Kuip geweest. Elke keer dat je arriveerde, bekroop je dan weer dat gevoel dat je ook van De Kuip met haar unieke sfeer en van het hondstrouwe Legioen moest winnen."

"Toen dacht ik al: wat moet het toch geweldig zijn om voor deze club te mogen werken. Straks is het dus zo ver en daar kijk ik echt naar uit", zegt hij op de website van zijn nieuwe club.

Aanbiedingen

Rutten was eerder hoofdtrainer van FC Twente, PSV, het Duitse Schalke 04 en Vitesse, zijn laatste club. In Arnhem hield hij het vorig jaar na één seizoen voor gezien (hij loodste Vitesse naar de vierde plaats) en sindsdien zat hij zonder club.

De winnaar van de Rinus Michels Award van 2008 (de prijs voor beste trainer in de eredivisie) kreeg nadien wel meerdere aanbiedingen. Hij werd genoemd als assistent van Guus Hiddink bij Oranje, FC Nürnberg en Hannover 96 klopten bij hem aan, Hongarije zag in hem een geschikte bondscoach en Rutten had een aangenaam onderhoud met AZ. Telkens hield Rutten echter de boot af.

10-0

Saillant detail: Fred Rutten was de coach van PSV toen de club uit Eindhoven Feyenoord thuis met 10-0 versloeg. Iets wat ze in Rotterdam waarschijnlijk nog niet vergeten zullen zijn.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl