Vermakelijke remise bij PEC-NEC

PEC en NEC hebben in Zwolle aan klantenbinding gedaan. Het boeiende en continu op en neer golvende duel leverde geen winnaar op: 3-3.

PEC had in Nijmegen al met 5-1 gewonnen en ging ook nu furieus van start: al na zes minuten lag de bal erin via Guyon Fernandez, die knap was weggestuurd door Mateusz Klich. De spits rondde oog-in-oog met doelman Kalle Johnsson netjes af.

De thuisploeg kreeg nog een paar kansen, maar verloor in het vervolg langzaam de grip op de wedstrijd. Wel werd het nog 2-0 omdat alles en iedereen toekeek hoe een als voorzet bedoelde vrije trap van Klich in het doel krulde.

Voorsprong snel weg

Door een Nijmeegse treffer pal voor en pal na de rust was de Zwolse voorsprong in een mum van tijd verdwenen. Eerst was Søren Rieks doeltreffend met een prachtig gedrukt schot, waarna Michael Higdon van dichtbij de gelijkmaker binnen tikte.

Het offensief van de bezoekers werd abrupt onderbroken door Joost Broerse. De centrale verdediger maakte er met een machtige streep 3-2 van.

Via de tweede treffer van Rieks werd het opnieuw gelijk, waarna beide ploegen flinke kansen kregen op de drie punten. Bij een overwinning van de ene ploeg zou de ander echter tekortgedaan zijn.