Terpstra: wat heb ik gedaan?

Aangepast op

Niki Terpstra was na de Omloop Het Nieuwsblad hard voor zichzelf. "Ik dacht: fuck, wat heb ik gedaan?" De Nederlander werd vijfde achter winnaar Ian Stannard, maar lag in de slotfase van de eerste voorjaarsklassieker in kansrijke positie.

Terpstra reed op kop met Edvald Boasson Hagen en, aanvankelijk, ook Lars Boom. Hij besloot niet volle bak mee te rijden."We reden hier met Quick-Step voor de overwinning, dáárom rijd ik niet mee met Hagen en Boom. Hagen is een goede sprinter en Lars is ook niet traag, dan ben ik niet honderd procent zeker van de zege. En daar gingen we hier wel voor."

Boom reed daarna lek, Terpstra en Boasson Hagen hielden de benen stil. Terpstra was in afwachting van zijn ploegmaats Tom Boonen en Zdenek Stybar. "Ik had geen info, niks. Op vijftien kilometer van de meet komt die groep van vijftien aansluiten, ik kijk om me heen en zie alleen Stijn Vandenbergh. Op dat moment dacht ik: fuck, wat heb ik gedaan? Het zal er wel dom uit hebben gezien...."

Terpstra reed in de laatste tien kilometer nog weg met Sep Vanmarcke en Boasson Hagen, maar de vogels (winnaar Ian Stannard en nummer twee Greg van Avermaet) waren gevlogen.

"Was een mooie situatie met Terpstra en Hagen"

Lars Boom betreurde de actie van Terpstra. "Het was een mooie situatie met Terpstra en Hagen. Maar Niki wou niet verder rijden, dat was jammer. Ik had graag met die twee naar de streep gereden."

Boom kijkt nu uit naar Parijs-Nice en de rest van het voorjaar. "Sep en ik zijn in orde denk ik", verwees Boom tenslotte naar het vormpeil van zijn Belkin-ploegmaat en hemzelf.