NOS NieuwsAangepast

Discriminatie bedrijven straffen

Minister Asscher vindt dat de rijksoverheid niet meer met bedrijven moet samenwerken die discrimineren. In een interview met de Moslim Omroep zei hij te onderzoeken of een bedrijf contractueel kan worden gedwongen om niet te discrimineren.

Hij wil bij aanbestedingen laten vastleggen dat personeel niet gediscrimineerd mag worden, anders worden er geen zaken gedaan. " Discriminatie is een veelkoppig monster waar we iedere keer als het de kop opsteekt, met volle kracht de aanval op moeten inzetten."

Goede voorbeeld

De minister van Sociale Zaken vindt dat de overheid het goede voorbeeld moet geven. Hij wil daarom niet alleen bedrijven individueel aanpakken, maar ook afspraken maken met het hele bedrijfsleven.

Asscher gaf het interview naar aanleiding van een meisje uit Yerseke dat onlangs werd geweigerd door een uitzendbureau uit vrees dat ze misschien een hoofddoekje zou dragen. Ze deed aangifte van discriminatie.

De minister is blij dat ze dat heeft gedaan. "De enige manier om discriminatie aan te pakken, is er bovenop zitten. Als je vermoedens hebt, altijd aangifte doen!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl