NOS NieuwsAangepast

Toeristen uit Egypte geland

Op Schiphol zijn de eerste Nederlandse toeristen geland die eerder zijn teruggekeerd uit Egyptische badplaatsen in de Sinaï vanwege het negatieve reisadvies.

De eerste twee toestellen landden rond middernacht, gevolgd door twee toestellen later in de nacht. In totaal gaat het om ongeveer 750 Nederlandse vakantiegangers.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken scherpte donderdag het advies aan vanwege een reële dreiging van terroristische aanslagen. Nederlanders in Sharm el-Sheikh of een van de andere badplaatsen in de Sinaï werd geadviseerd het gebied te verlaten. Reisbureaus namen daarop maatregelen om toeristen terug te halen naar Nederland.

Veiligheid voor alles

De teruggekeerde reizigers zeiden dat de vlucht vanuit Egypte naar Nederland goed geregeld was. "De teneur onder de passagiers was: veiligheid voor alles", zegt verslaggever Marc Hamer, die hen rond middernacht op Schiphol opwachtte.

Volgens hem waren mensen geschrokken van het negatieve reisadvies, maar zeiden de Nederlandse toeristen dat er in de Sinaï nauwelijks te merken was dat er wat aan de hand was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl