NOS NieuwsAangepast

Zenderbaas Nederland 3 vertrekt

Roek Lips stopt per direct als netcoördinator van Nederland 3. Dat heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bekendgemaakt.

De reden is een verschil van inzicht over de manier waarop de zender moet worden aangestuurd. Lips was sinds 2006 verantwoordelijk voor de programmering van Nederland 3.

Lips' functie wordt tijdelijk waargenomen door Suzanne Kunzeler, die nu coördinator is van de kinder- en jeugdprogrammering.

Bezuinigingen

De kijkcijfers van Nederland 3 vallen de laatste tijd tegen. Zo flopte de BNN-soap Startup eerder deze maand. Ook heeft het vertrek van De Wereld Draait Door naar Nederland 1 de zender niet geholpen.

De NPO voorziet dat de komende jaren niet makkelijk worden voor de zender. In het persbericht noemt de NPO 2015 "het jaar waarin er vanwege de bezuinigingen ingrijpende veranderingen in de programmering plaatsvinden."

Eerder vertrok de directeur televisieprogrammering, Gerard Timmer, bij de NPO. Bij zijn vertrek, per 1 januari 2014, was de reden een verschil in visie op de vernieuwing van de organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl