Bij een vier maanden oude baby in de Verenigde Staten is een hersentumor verwijderd die tanden had. Artsen ontdekten de tanden tijdens de operatie. Het waren er drie en ze zagen er precies hetzelfde uit als tanden in een onderkaak.

De artsen kwamen de tumor op het spoor doordat het hoofd van het jongetje te snel groeide. Nadat er op een hersenscan een tumor was gezien, werd besloten de jongen te opereren.

Het jongetje maakt het nu goed. Maar de artsen kunnen niet zeggen of hij op latere leeftijd nog problemen krijgt. Doordat de de tumor bij de hypofyse zat, zal hij problemen houden met zijn hormoonhuishouding.

Vermoeden

Wetenschappers vermoedden al langer dat sommige hersentumoren uit dezelfde cellen bestaan als waaruit tanden ontstaan, maar tot nu toe waren er alleen kalkresten in dergelijke tumoren gevonden. Volgens de artsen die de baby opereerden in het ziekenhuis van de universiteit van Maryland, is dat vermoeden nu bewezen.

Het komt vaker voor dat tanden in hersenen gevonden worden, maar dan gaat het om de overblijfselen van een tweeling-embryo.

STER reclame