NOS NieuwsAangepast

Siebel in Russische handen

Juweliersketen Siebel wordt overgenomen door het Russische bedrijf Moscow Jewelry Factory. De twaalf Siebel-winkels gaan zaterdagavond dicht, maar de verwachting is dat ze twee weken later weer opengaan.

De Russen willen Siebel binnen drie jaar uitbreiden tot een keten van 60 winkels. Curator Marinus Pannevis spreekt van "een serieuze partij met grootse plannen".

"Ze hebben ervaring in de detailhandel, want in Rusland hebben ze al 280 winkels. Ook zitten ze in de goud- en diamantenhandel", aldus Pannevis. Het is onbekend hoeveel de Russen willen betalen.

Olympische medailles

Moscow Jewelry Factory is naar eigen zeggen een van de oudste bedrijven in de juwelenindustrie in Rusland. Het bedrijf heeft ook de medailles gemaakt voor de Olympische Spelen in Sotsji.

Volgens de curator is de overname goed voor het personeel van Siebel. "De koper zal een groot aantal personeelsleden een baan aanbieden, zodat de winkels op een vertrouwde wijze kunnen worden voortgezet". In de loop van volgende week wordt het personeel nader geïnformeerd door de Russen.

Consumenten

Voor consumenten is het van belang dat reparaties mogelijk blijven. Ook de actie met de cadeaukaarten wordt voortgezet na de heropening van de winkels.

Siebel heeft 170 mensen in dienst. De keten ging vorige maand over de kop, nadat de verkopen in december waren tegengevallen en de Rabobank de steun had ingetrokken. Pannevis: "Siebel komt gelukkig in rustiger vaarwater onder leiding van een zeer professionele en succesvolle koper".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl