NOS NieuwsAangepast

Duitse politie pakt voortvluchtig stel

De twee voortvluchtige Nederlandse criminelen zijn gepakt. Dat meldt de Duitse politie aan de NOS. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de twee rond 15.00 uur gearresteerd in een hotel in Schwerte, ten zuidoosten van Dortmund.

Het hotel was omsingeld door de politie. De arrestatie verliep volgens een woordvoerder rustig en zonder geweld. De politie nam een vuurwapen in beslag en er vielen geen gewonden.

Tips

Er werd dagen gezocht naar de vuurwapengevaarlijke Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19). De Duitse politie kwam de twee op het spoor na tips van inwoners van Schwerte.

De politie in Nederland houdt het duo verantwoordelijk voor onder meer overvallen, ontvoering en gijzeling. Er zijn geen aanwijzingen dat ze ook in Duitsland misdaden hebben gepleegd.

Vluchtauto

De politie vermoedde al dat de twee in Duitsland zaten. Gisteren was er een zoekactie in Gronau, vanochtend werd hun vluchtauto gevonden in Münster en vanmiddag deed de politie na een tip navraag bij hotels in het centrum van Keulen.

Agenten vonden de criminelen uiteindelijk in hotel-steakhouse Ostentor in Schwerte, dat aan een drukke weg ligt. De twee zijn het hotel niet ingevlucht, maar hebben daar ingecheckt. Het is niet duidelijk of ze daar hebben geslapen.

Omwonenden hebben weinig gemerkt van de arrestatie. "Ik moest via de radio horen dat ze bij mijn buren zijn opgepakt", zegt een ondernemer in de straat. De twee zitten vast in Unna en worden mogelijk snel naar Nederland overgebracht.

Bekijk hier een chronologisch overzicht van de klopjacht op het Nederlandse duo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl