NOS NieuwsAangepast

Teeven laconiek over Slob

Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) is niet onder de indruk van de uitspraken van ChristenUnie-leider Arie Slob. In het het tv-programma Eén op Eén dreigde Slob gisteren de steun van zijn partij aan verschillende kabinetsplannen op te zeggen als illegaliteit strafbaar wordt.

"Ik vind er niks van, ik heb er kennis van genomen. Er is geen sprake van uitstel van het wetsvoorstel", aldus Teeven.

Het wetsvoorstel is al ingediend maar nog niet behandeld in de Tweede Kamer. Het wachten is nog op onder meer een evaluatie door de Europese Commissie van de Europese terugkeerrichtlijn.

Zoet en zuur

Slob ergerde zich met name aan een uitspraak die Teeven begin deze maand deed. Hij zei toen dat na het "zuur" van het kinderpardon het "zoet" komt van het strafbaar maken van illegaliteit.

Teeven is verbaasd dat Slob hier nu boos over is. "Het is een vertraagde boosheid van de ChristenUnie. Er loopt altijd wat op in verkiezingstijd, ik neem het waar."

Zijlstra

Teeven verwijst verder naar de reactie van VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. Die zei gisteravond dat hij ervan uitgaat dat de ChristenUnie de gemaakte afspraken nakomt. En voegde eraan toe dat het de CU vrijstaat om tegen de wet strafbaarstelling illegaliteit te stemmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl