Het nationale team van Engeland doet er alles aan om ver te komen tijdens het WK in Brazilië. Waar Oranje in 2004 afrekende met het penaltysyndroom, waart het 11-meterspook nog steeds door Groot-Brittannie. En dus heeft bondscoach Roy Hodgson de hulp van buitenaf ingeroepen.

Sky-manager Dave Brailsford gaat de WK-spelers in de voorbereiding toespreken om ze te inspireren en te motiveren. Brailsford was succesvol coach van Britse wielrenners als Chris Froome en Bradley Wiggins.

Psycholoog

Daarnaast wil Hodgson een psycholoog toevoegen aan zijn WK-begeleidingsgroep om de mentale weerbaarheid van zijn spelers te vergroten. En natuurlijk ook om af te komen van het penaltysyndroom op grote toernooien.

Zo werd Engeland vanaf het WK van 1990 zesmaal uitgeschakeld na een strafschoppenserie. Met name het verlies in de halve finale op het EK van 1996 in eigen land leverde Engeland een nationaal trauma op. Ook op het laatste toernooi, het EK van 2012, ging het voor Engeland mis vanaf de penaltystip, in de kwartfinale tegen Italië.

STER reclame