NOS NieuwsAangepast

Onderzoek Borst: alle opties open

De politie sluit niets uit in het onderzoek naar de dood van oud-minister Els Borst. Met alle scenario's wordt nog rekening gehouden, zegt woordvoerder Jens van de politie Utrecht.

"Het is een vrouw van 81. Waarom zou zij niet met iemand in onmin hebben geleefd, of was er iemand boos op haar?", zegt Jens. Ook inbraak wordt niet uitgesloten, al zijn daar geen concrete aanwijzingen voor.

Verder terug

Het rechercheteam kijkt niet alleen naar de periode van het D66-congres tot het overlijden van Borst. Het onderzoek strekt zover als nodig is. "Als er een aanleiding is om terug te zoeken tot in de jaren 80 dan doen we dat", aldus Jens.

Op de zaak zit een rechercheteam van twintig tot dertig mensen. Het team werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week aan het onderzoek. De analisten proberen een tijdlijn te maken van alle informatie die binnenkomt.

Meer onderzoek

Vorige week rondde de politie het onderzoek in het huis en de tuin van Borst af. Ook werd naar sporen gezocht in het bos bij de woning en was er een buurtonderzoek. Jens sluit een nieuwe bosdoorzoeking en buurtonderzoek niet uit als het onderzoek daar aanleiding toe geeft.

De politie krijgt nog steeds iedere dag tips binnen, na de ruim 150 tips van vorige week. Die tips kwamen na een oproep in het programma Opsporing Verzocht. Of de tips bruikbaar zijn is nog niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl