Kuck (23) stopt met schaatsen

Aangepast

Jonathan Kuck zet een punt achter zijn schaatscarrière. Dat maakte de pas 23-jarige Amerikaanse langebaanschaatser bekend na de Olympische Spelen in Sotsji.

"Ik ben klaar met schaatsen. Er zijn nog genoeg dingen om naar uit te kijken in mijn leven. Normaal gesproken kan ik goed terugkijken op schaatswedstrijden, maar ik zal geen goede herinneringen overhouden aan deze Spelen. Ik ga weer naar school en ik wil denk ik computerwetenschappen gaan studeren."

Eerste successen in 2010

Kuck maakte zes jaar geleden zijn debuut in wedstrijdverband. Een jaar later kwam hij voor het eerst in actie bij wereldbekerwedstrijden, maar hij werd slechts 44ste op de 1.500 meter.

Zijn eerste successen vierde hij in 2010, toen hij zilver won op de Olympische Spelen in Vancouver met de Amerikaanse achtervolgingsploeg. Ook werd hij dat jaar tweede op de WK allround in Heerenveen. In 2011 won hij nog eens goud met de achtervolgingsploeg bij de WK afstanden. Het jaar daarop greep hij bij de wereldkampioenschappen brons op de 5.000 en 10.000 meter. In Sotsji was de negentiende plaats op de 5.000 meter zijn beste prestatie.

STER Reclame