Berichtendienst WhatsApp kampt met een wereldwijde storing. Vanuit verschillende delen van de wereld komen klachten van mensen die geen berichten meer kunnen versturen of ontvangen. Ook is het niet mogelijk om te zien wanneer iemand voor het laatst online is geweest.

WhatsApp erkent dat er problemen zijn met de servers en biedt zijn excuses aan. "We hopen zo snel mogelijk alles hersteld te hebben", schrijft WhatsApp in een bericht.

De storing ontstond rond 19.25 uur vanavond. Allestoringen.nl, dat online klachten over storingen bundelt, had om 20.00 uur al ongeveer 10.000 Nederlandse klachten geregistreerd.

Het is niet bekend wat de problemen met de servers veroorzaakt heeft.

Telegram

Donderdag werd bekend dat Facebook de populaire berichten-app overneemt voor 19 miljard dollar. Voor mensen die daarom willen overstappen naar een andere app, of de oplossing van de storing niet willen afwachten, is Telegram een populair alternatief.

Door de vele overstappers heeft ook Telegram technische problemen. Het bedrijf laat weten dat het iedere seconde 100 nieuwe aanmeldingen te verwerken krijgt en dat het er alles aan doet om verbindingsproblemen te voorkomen.

STER reclame