NOS NieuwsAangepast

Roemer: misselijk van Haagse spel

SP-leider Roemer zegt dat hij wil afrekenen met de cynische politiek in Den Haag. Hij hekelt de politieke slangenkuil op het Binnenhof en zegt dat hij het Haagse spel meer dan zat is.

"Ik ben de laatste tijd knap misselijk geworden van alle spelletjes die in Den Haag worden gespeeld", zei Roemer in Amersfoort op een congres van de SP voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Voorliegen

Hij verwijt de Haagse politiek zich bezig te houden met gekonkel en met het verspreiden van leugens. "De bevolking voorliegen, de Tweede Kamer verkeerd informeren, van kletspraatjes staatsgeheim maken, alles lijkt geoorloofd."

Roemer is kritisch over tal van maatregelen van het kabinet, zoals de Participatiewet en de Wet Werk en Zekerheid. Volgens de SP leidt het alleen maar tot meer armoede en nog meer tweedeling.

Overbelast

Roemer is ook somber over de gevolgen van de decentralisatie van de zorg. In de thuiszorg worden tienduizenden mensen ontslagen, stelt Roemer. "Ouderen moeten verplicht verhuizen, verzorgingshuizen sluiten hun deuren. Dagbesteding houdt haar hart vast en nog meer mantelzorgers raken overbelast."

Roemer neemt niet alleen de coalitiepartijen VVD en PvdA onder vuur. Ook D66 is volgens de SP verantwoordelijk voor tal van bezuinigingen. "Daarom zeg ik tegen Mark Rutte, Diederik Samsom en Alexander Pechtold. Stop die asociale bezuinigingen op de zorg en haal het geld waar het zit."

Verwijt

Roemer gaat in op het verwijt dat de SP niet mee doet aan het sluiten van akkoorden, maar zegt dat hij rechts beleid niet aan een meerderheid wil helpen.

De SP doet op de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart mee in 120 gemeenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl