NOS NieuwsAangepast

Badr Hari hoort vonnis vandaag

Badr Hari hoort vandaag om 13.00 uur het vonnis van de rechtbank in Amsterdam in zijn strafzaak. Op 22 januari eiste het Openbaar Ministerie (OM) 4 jaar cel tegen de 29-jarige kickbokser, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

Volgens het OM heeft de vechtsporter een spoor van geweld getrokken, vooral in het Amsterdamse uitgaansleven, waarvan de zware mishandeling van zakenman Koen Everink het absolute dieptepunt vormt.

Geweld

Everink liep in een skybox van de Amsterdam Arena ernstig letsel op door geweld tegen hem tijdens dancefestijn Sensation, in juli 2012. Volgens justitie was ook Ferhat Y. bij het geweld betrokken. Tegen hem is 20 maanden cel geëist.

Volgens het OM heeft Hari keer op keer "agressief en intimiderend gedrag'' aan de dag gelegd. "Plat machtsvertoon waarbij Hari snel lijkt te ontsporen en grof geweld gebruikt.''

Excuses

Hari heeft over de feiten gezwegen maar heeft in algemene termen wel zijn excuses aangeboden en bezworen dat hij nooit meer in de beklaagdenbank zal belanden. Advocate Bénédicte Ficq heeft de rechtbank dringend verzocht Hari niet naar de gevangenis te sturen, onder meer omdat het dan afgelopen zal zijn met zijn sportcarrière. Ficq heeft, als de rechtbank het bewijs geleverd acht en Hari veroordeelt, alternatieve sancties bepleit.

Hari kreeg 6 maanden voorarrest en is inmiddels ruim een jaar vrij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl