Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar Robert Moszkowicz. Tegen de voormalig advocaat is aangifte gedaan van oplichting.

Het OM wil niet zeggen waar Moszkowicz precies van wordt verdacht. Ook wil een woordvoerder geen details geven over het onderzoek. Het bevindt zich volgens haar nog in een pril stadium.

"Niet in de haak"

Advocaat Willem-Jan Tielemans van Blenheim Advocaten vertegenwoordigt een aantal mensen die zeggen dat zij zijn benadeeld door Moszkowicz.

"Sommige mensen die bij Moszkowicz kwamen, gingen ervan uit dat zij te maken hadden met een advocaat, terwijl hij al jaren geleden uit zijn ambt is gezet", zegt Tielemans. "Zij moesten grote aanbetalingen doen, kregen flinke rekeningen gepresenteerd, maar er is volgens deze mensen eigenlijk heel weinig gebeurd."

Tielemans zegt dat de specificaties van facturen van Moszkowicz niet altijd klopten. Zo heeft een cliënt van hem een factuur gekregen waarin 940 minuten aan correspondentie wordt gefactureerd, terwijl het een eenvoudige kwestie was. "Objectief gezien is dat veel meer dan je zou verwachten. Dit is een voorbeeld waaruit je kan opmaken dat er iets niet in de haak is."

Uit beroep gezet

Robert Moszkowicz kwam in het verleden verschillende keren in opspraak. In 2006 werd hij uit zijn ambt gezet wegens "onbehoorlijke praktijkuitoefening". Hij ging daarna verder als juridisch adviseur.

Zijn jongere broer Bram werd vorig jaar ook levenslang geschorst als advocaat.

STER reclame