NOS NieuwsAangepast

Negen jaar om mislukte bankoverval

Een 26-jarige man heeft negen jaar cel gekregen voor een mislukte bankoverval in Driebergen.

In mei 2011 probeerde hij met een handlanger een filiaal van de Rabobank te overvallen. Zij gebruikten vuurwapens en een stormram. Een bankmedewerker werd bedreigd, maar de overvallers gingen er zonder buit vandoor.

Wilde vlucht

Een voorbijganger zag dat ze probeerden te vluchten. Met zijn auto ramde hij hun scooter. De overvallers kwamen op de motorkap terecht, maar stonden snel weer op. Toen de voorbijganger uitstapte, schoot een overvaller op hem. De kogel vloog rakelings langs een buurtbewoner die voor haar raam stond.

De overvallers zetten daarna een pistool op de borst van een andere automobilist, zodat hij zijn autosleutels afstond. Daarna wisten de twee te ontkomen.

Een van hen werd opgepakt met behulp van DNA-sporen, die waren gevonden op een jas en een zonnebril. De man die nu is veroordeeld, wist lange tijd uit handen van de politie te blijven, maar hij liep uiteindelijk ook tegen de lamp.

"Spoor van ellende"

Volgens de rechtbank zijn de overvallers erg professioneel te werk gegaan. De rechter vindt het een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen toen de overvallers op hun vlucht "een spoor van ellende veroorzaakten".

De straf valt hoog uit, mede omdat de dader al eerder is veroordeeld voor onder meer een gewapende overval. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De medeverdachte werd eerder in hoger beroep ook veroordeeld tot negen jaar cel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl