NOS NieuwsAangepast

Dood Borst in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de dood van oud-minister Els Borst. Iedereen die haar kort voor haar overlijden nog heeft gezien of gesproken wordt gevraagd zich te melden.

Volgens een woordvoerder van het politieteam dat de gewelddadige dood van de oud-minister onderzoekt gaat het met nadruk om een algemene getuigenoproep en wordt er in het programma niet om specifieke informatie gevraagd.

De politie zal vertellen hoe Borst waarschijnlijk van het D66-congres in Amsterdam naar haar huis in Bilthoven is gereisd. Mogelijk wordt er later nog een reconstructie van de gebeurtenissen gemaakt.

Plaats delict

Forensische rechercheurs onderzoeken nog steeds de spullen die zondag uit twee bospercelen bij het huis van de oud-minister zijn gehaald. Haar huis en tuin blijven voorlopig nog afgesloten en worden beschouwd als plaats delict. De straat is maandag wel weer vrijgegeven.

De politie wil in het kader van het onderzoek niets zeggen over belangrijke sporen, tips en het tijdstip waarop Borst is overleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl