NOS NieuwsAangepast

Afrikanen bestormen hek Melilla

Meer dan 200 Afrikanen hebben de prikkeldraadversperring van Melilla bestormd, een van de twee Spaanse exclaves aan de Marokkaanse kust. Zo'n 150 mensen wisten Spaans grondgebied te bereiken. Acht mensen raakten gewond door het prikkeldraad.

De gewonden worden behandeld in een Marokkaans ziekenhuis. 58 Afrikanen zijn gearresteerd na hun mislukte poging de grens over te steken.

Degenen die Melilla wisten te bereiken, vierden hun aankomst in Europa door 'Barca! Barca!' te scanderen, de bijnaam van de populaire voetbalclub van Barcelona.

Ook via de zee

Melilla en Ceuta, de andere Spaanse enclave in Marokko, worden vaker bestormd door Afrikanen van onder de Sahara die naar Europa willen. Ook via de zee proberen asielzoekers de Spaanse plaatsen te bereiken.

Op 6 februari kwamen in Ceuta veertien Afrikanen om toen honderden migranten door het Marokkaanse leger en de Spaanse Guardia Civil teruggedreven werden. De politie zou op zwemmende asielzoekers geschoten hebben. In Spanje loopt daar een gerechtelijk onderzoek naar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl