NOS NieuwsAangepast

Terughaalactie vlees terecht

De terugroepactie van vlees van het bedrijf Van Hattem is terecht. Dat heeft de rechtbank beslist. Het bedrijf moet doorgaan met het terughalen van al het vlees dat het de laatste twee jaar heeft verkocht, 28 miljoen kilo. De terughaalactie was opgeschort in afwachting van deze uitspraak. Die actie wordt nu hervat.

Van Hattem spande een kort geding aan tegen de beslissing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit dat al het vlees van het bedrijf van de afgelopen twee jaar moet worden teruggeroepen. Het bedrijf leverde vlees aan de supermarkten Deka, Deen en Vomar.

Ongekeurd vlees

Volgens de NVWA kan het bedrijf in Dodewaard niet aantonen waar zijn producten vandaan komen. Op papier kwam er minder vlees het bedrijf binnen dan eruit ging. Daardoor is het niet zeker of het vlees aan alle voedselveiligheidsvoorschriften voldoet.

Mogelijk heeft Van Hattem ongekeurd vlees verhandeld, oordeelde de NVWA eind januari. De voorzieningenrechter is het eens met die conclusie.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat de NVWA vlees van een slachterij laat terugroepen. Vorig jaar werd 50 miljoen kilo teruggeroepen van vleeshandel Willy Selten uit Oss.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl