De protesten bij het nieuwe huis van Benno L. in Leiden maken duidelijk dat de veroordeelde pedofiel niet langer in Nederland kan wonen. Dat zei L.'s advocaat in het NOS Radio 1-programma Met het Oog op Morgen.

Verhuizen binnen Nederland is volgens advocaat Pieter van der Kruijs geen optie. In een nieuwe woonplaats zal hetzelfde gebeuren als in Leiden, denkt hij.

Het is daarom beter dat L. naar het buitenland verhuist, vindt de advocaat. "Als dit zo veel weerstand oproept, als we kennelijk zo bekrompen en intolerant zijn, dan moeten we ook zeggen: dat moeten we niet meer doen."

Duitsland

L. heeft de Duitse nationaliteit en hij wil graag in Duitsland gaan wonen, maar voorlopig is dat niet mogelijk. L. wordt tijdens zijn voorwaardelijke invrijheidstelling streng gecontroleerd; Duitsland kan die controle op dit moment niet uitvoeren.

Dat heeft te maken met een Europese richtlijn die Duitsland nog niet heeft geïmplementeerd, zegt de advocaat. Hij heeft contact gezocht met het Openbaar Ministerie om te kijken of er een oplossing kan worden gevonden.

STER reclame