Schöne helpt Ajax aan zege

time icon Aangepast

Ajax heeft in de eredivisie zijn vijftiende zege van het seizoen geboekt. De koploper rekende in Amsterdam dankzij drie treffers van Lasse Schöne probleemloos af met sc Heerenveen: 3-0.

Ajax greep de Friezen direct bij de keel. De Amsterdammers zochten de aanval en al snel raakte Niklas Moisander de paal. Nadat Viktor Fischer om discutabele redenen een doelpunt afgekeurd had zien worden, opende Schöne alsnog de score. De Deen was trefzeker vanaf de stip na een overtreding van Joey van den Berg op Siem de Jong.

Opnieuw penalty

Zes minuten later mocht Schöne opnieuw vanaf elf meter aanleggen na een handsbal van Stefano Marzo en wederom had de middenvelder succes. Het duel leek daarmee vroegtijdig beslist, aangezien Heerenveen geen moment de indruk wekte het Ajax moeilijk te kunnen maken.

Toch mocht Heerenveen hopen op een stunt, want eerder dit seizoen stond het tegen Ajax ook na ruim een kwartier met 2-0 achter en toen werd het nog 3-3. Na ruim een uur leek dat besef ook bij de spelers te zijn doorgedrongen. De Friezen zetten aan en werden via Alfred Finnbogason en Hakim Ziyech enkele keren gevaarlijk.

Derde goal Schöne

Ondanks dat het spel van Ajax minder sprankelend was, kwam de zege nooit echt in gevaar. De Amsterdammers speelden het duel rustig uit en nadat Kolbeinn Sigthórsson en Lerin Duarte kansjes gemist hadden, maakte Schöne met zijn derde treffer aan alle onzekerheid een einde.

STER Reclame