AZ en Utrecht in evenwicht

AZ en FC Utrecht hebben in Alkmaar met 1-1 gelijkgespeeld. Voor de Utrechters was het pas het tweede punt in acht wedstrijden.

AZ was in de eerste helft voetballend de veel betere ploeg, maar veel kansen wisten de Alkmaarders niet te creëren. Wel zorgde Aron Jóhannsson voor de 1-0 door uit een voorzet van Roy Beerens raak te koppen.

Utrecht had aanvankelijk weinig in de melk te brokkelen, al werd Esteban wel twee keer op de proef gesteld. De doelman moest alert zijn bij een indraaiende vrije trap van Tommy Oar en ook toen Steve de Ridder kort na de 1-0 voor hem opdook, maar de koelbloedigheid miste.

Utrecht komt na rust langszij

Utrecht oogde na de pauze wat feller en Jens Toornstra tekende na tien minuten met een fraai ingeschoten vrije trap voor de gelijkmaker. AZ was het spoor even bijster en ontsnapte aan een achterstand toen Juan Agudelo niet kon profiteren van een zwakke terugspeelbal van Celso Ortiz.

In het vervolg van de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht met kansen over en weer. Toornstra mocht nog een keer voor een vrije trap aanleggen op nagenoeg dezelfde plaats als bij de 1-1. Hij mikte op dezelfde kruising, maar ditmaal zeilde de bal rakelings over het doel.