Bert van Marwijk is niet langer trainer-coach van Hamburger SV. De Duitse club bevestigt het ontslag van de Nederlandse oud-bondscoach vanavond op zijn website.

Na de ontluisterende nederlaag in de degradatiekraker tegen Eintracht Braunschweig (4-2) kondigde technisch directeur Oliver Kreuzer een noodberaad aan. Rond 21.30 uur werd het ontslag van Van Marwijk en zijn assistent Roel Coumans bekendgemaakt.

"Hoewel we het tegelijk betreuren, voelden wij ons op dit moment gedwongen deze beslissing te nemen", aldus Kreuzer. "Wij danken Bert van Marwijk voor zijn werk."

143 dagen in Hamburg

De 61-jarige Van Marwijk is in totaal 143 dagen trainer geweest van de club uit Hamburg. Als opvolger van Thorsten Fink was hij aanvankelijk nog redelijk succesvol. Met de nieuwe versterkingen Ola John en Ouasim Bouy naast aanvoerder Rafael van der Vaart ging het na de winterstop echter bergafwaarts.

In Braunschweig leed HSV al weer de achtste nederlaag op rij. De 'Traditionsverein', die nooit degradeerde uit de Bundesliga, is inmiddels afgegleden naar de zeventiende plaats met nog slechts één punt voorsprong op Eintracht Braunschweig.

Slomka genoemd als opvolger

Van Marwijk lag al weken onder vuur in Hamburg. Felix Magath werd nadrukkelijk genoemd als opvolger, maar de oud-speler van 'die Rothosen' koos voor het Engelse Fulham. In verschillende Duitse media valt nu de naam van Mirko Slomka, die eerder Schalke04 en Hannover 96 onder zijn hoede had.

STER reclame