Ruiz bezorgt PSV zege op Heracles

In een duel met weinig hoogtepunten heeft PSV voor eigen publiek een krappe zege geboekt op Heracles Almelo. Het werd in Eindhoven 2-1.

Zo doeltreffend als PSV vorige week tegen FC Twente (3-2) was, zo slordig sprong PSV tegen Heracles met de kansen om. Zeker de eerste 40 minuten had PSV, waar Karim Rekik na een schorsing terugkeerde in het basiselftal, flink afstand van Heracles moeten nemen.

PSV kwam nog wel vroeg op 1-0 dankzij Memphis Depay. Die stuitte eerst op doelman Remko Pasveer om uit de rebound raak te schieten. Het meeste gevaar kwam daarna ook van PSV, maar bij de rust was het 1-1. Bryan Linssen had succes meteen fraai schot van buiten de zestien.

2-1 van Ruiz

Depay was dicht bij de 2-1 met een mooi verdekt schot. Dat was verdiend geweest, want PSV zorgde ook na rust voor veel meer gevaar. Tenslotte was het Bryan Ruiz die met een kopballetje voor de Eindhovense voorsprong tekende.

Pas in de slotfase kwam PSV in problemen, maar doelman Jeroen Zoet redde bij schoten van Oussama Tannane en Mark Uth, de spits die de grootste kansen kreeg op 2-2.

In stand wipt PSV over sc Heerenveen naar de vijfde plaats, met 38 punten uit 25 duels. Heracles is elfde.