NOS NieuwsAangepast

Facebook verwelkomt transgenders

Facebook heeft voortaan niet alleen nog maar mannelijke en vrouwelijke gebruikers. De netwerksite voegt in de Verenigde Staten zo'n vijftig genderopties toe. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Gebruikers kunnen op hun profiel onder andere aangeven dat ze androgyn, interseksueel, biseksueel of transseksueel zijn. Ook blijft het mogelijk om de geslachtsidentiteit geheim te houden.

Bij concurrent Google+ is het al langer mogelijk om naast vrouw of man, de optie 'anders' te selecteren. Ongeveer 1 procent van de gebruikers kiest voor die mogelijkheid.

TransWoman

Volgens Brielle Harrison, een softwareontwikkelaar van Facebook die zelf een geslachtsverandering heeft ondergaan, betekent de stap veel voor de mensen om wie het gaat. Zelf verandert ze vandaag haar identiteit op Facebook van vrouwelijk naar 'TransWoman'.

"Vaak krijgen transgenders de vraag wat we willen zijn; man of vrouw? Dat is ontmoedigend omdat geen van die opties zegt wie we werkelijk zijn."

Juiste termen

Facebook gaat de opties ook elders in de wereld toevoegen. Daarvoor wil het bedrijf eerst overleggen met activisten ter plaatse, om de juiste termen te gebruiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl